Espresso – Din lokala tidning

Träna dig modig

Som ung  var framträdandet och att tala inför folk som ett avgrundsdjupt hål. Inget skrämde mig mer. Ändå är det just detta jag gjort i 35 år. Som officer, som guide, som underhållare eller som föreläsare, ledare eller presentatör. Nu förstår jag varför. Jag har alltid haft en vilja att djävlas med mig själv. En expert inom personlig utveckling skulle ha uttryckt det som att ”han tränar på sitt mod”.

Utgångsläget är att vi alla begränsar oss genom att undvika det som skrämmer. Men om du aldrig utmanar dina rädslor så blir det svårt för dig att växa. Det handlar om att förflytta positionerna om du vill leva livet fullt ut. Det finns ju så mycket att se, uppleva och lära.

Modet är en mental muskel. Den måste tränas precis som vilken muskel som helst. Det finns inget annat sätt än att försätta dig i situationer som du gärna undviker. I de allra flesta fall, inser du efteråt att det egentligen inte var något att vara rädd för. Tvärtom så blir du premierad av en positiv känsla. Den känslan är bra att ha med sig nästa gång du tvekar och tvivlet hindrar dig.

johnny@espressoreklam.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x