Espresso – Din lokala tidning

Trestänglad amaryllis i Osby

Trestänglad amaryllis

Tip Andersson köpte för några veckor sedan två amaryllislökar för att driva upp dem till jul. På den ena löken sköt två stänglar fram och i höjden som brukligt. Men den andra löken visade sig vara lite annorlunda. Först sköt en stängel fram och sen en till men när den tredje också kom upp tänkte hon och maken att det måste vara rekord.

De har själva aldrig sett någon liknande Amaryllis och visade glatt upp den vackra blomman när Allt om Osby gjorde en snabbvisit. Vi kunde vid fotograferingstillfället räkna till hela 18 blommor, sex på varje stängel. Rena rama blomsterprakten!

Annons
flexbanner avdelare 190x250

I boken Amaryllis- Älskad Vinterblomma av Susanna Rosén, står att läsa att väldigt stora lökar kan skjuta upp tre eller fyra stänglar. Amaryllislöken Tip köpte är inte anmärkningsvärt stor så även om det inte är fråga om något egentligt rekord så får Osbyblomman ändå sägas vara ganska unik. Vacker är den onekligen. 

Text och foto: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Surdeg i gamla handelsboden

Erik

Slagkraftiga bowlingseniorer bjuder in grannkommuner till spel

Erik

70 år med mjöl och smör

Erik

Kom i form med dans

Johnny Billinger

Ekbackeskolan startar padel-profil

admin

Osby Bokhandel – brett sortiment och god service

admin

70 år med mjöl och smör

admin

Artur Strids nya detektivroman

admin

Den gamla lanthandeln

admin

Borgen i Osby fylls med ny kraft

admin
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

document.querySelector('#qc-cmp2-ui > div.qc-cmp2-footer.qc-cmp2-footer-overlay.qc-cmp2-footer-scrolled > div > button.css-xr4sss').addEventListener('click', () => { window.nucleus?.consent_given() })
0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x