Espresso – Din lokala tidning

Trestänglad amaryllis i Osby

Trestänglad amaryllis

Tip Andersson köpte för några veckor sedan två amaryllislökar för att driva upp dem till jul. På den ena löken sköt två stänglar fram och i höjden som brukligt. Men den andra löken visade sig vara lite annorlunda. Först sköt en stängel fram och sen en till men när den tredje också kom upp tänkte hon och maken att det måste vara rekord.

De har själva aldrig sett någon liknande Amaryllis och visade glatt upp den vackra blomman när Allt om Osby gjorde en snabbvisit. Vi kunde vid fotograferingstillfället räkna till hela 18 blommor, sex på varje stängel. Rena rama blomsterprakten!

I boken Amaryllis- Älskad Vinterblomma av Susanna Rosén, står att läsa att väldigt stora lökar kan skjuta upp tre eller fyra stänglar. Amaryllislöken Tip köpte är inte anmärkningsvärt stor så även om det inte är fråga om något egentligt rekord så får Osbyblomman ändå sägas vara ganska unik. Vacker är den onekligen. 

Text och foto: jessica@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x