Espresso – Din lokala tidning
Trollabackarna rekreationsområde

Trollabackarna bjuder på upplevelser året om

FRITID. Sen början av året har Glimåkra Utvecklingsgrupp (GU) arbetat intensivt med att göra Trollabackarna i Glimåkra tillgängliga för alla. Föreningen har inventerat vad som redan fanns på området och föreningen beslöt sen att ta fram en “lekfull översiktskarta” över området där motionsslingor, utsiktsplats, torpruiner med mera, fanns med. Översikten visar hela området från ishallen över Trollabackarna och bort till hembygdsgården och Trollabadet.

Motionsslingorna på området, som inte underhållits, behövde en uppdatering.
– Vi sökte och fick hjälp med finansieringen från Sparbanksstiftelsen i Glimåkra, berättar Jörgen Johansson, ordförande i Glimåkra Utvecklingsgrupp. Föreningen har försett slingorna med nya stolpar och riktiga markeringar. Två av slingorna är klara och vi arbetar på ytterligare två.
Vi har gjort en spännande upplevelsestig ”Trollstigen” klar. Längs denna stig kan man hitta många spännande saker och lära sig mer om naturen och Trollabackarna. Stigen är 1 km och går mellan Trollacenter och Trollabadet.

Ett givande samarbete
Initiativet till Trollstigen kommer från Linda Marin, som tillsammans med barn och vänner skapat spännande saker längs stigen. Ann Jönsson har tagit fram informationen på skyltarna och Viktor Andersson har gjort illustrationerna.
Östra Göinge kommun som äger större delen av marken har lovat att bidra till utvecklingen.
– Det Glimåkra Utveckling gör, när det gäller Trollabackarna, är ett bra exempel på hur vi med gemensamma krafter kan hjälpas åt att utveckla området runt Trollacenter, Trollabadet och Trollabackarna till att bli ett viktigt och attraktivt fritids- och rekreationsområde, säger Jan Carlson, chef för kultur och fritid. Vi är oerhört glada och tacksamma för den insats och arbete som Glimåkra Utveckling gör både vad gäller specifikt Trollabackarna men även i stort för Glimåkra.

Det kommer mera
Trollabackarna är ett första steg till att utveckla området till ett populärt besöksmål under hela året.
– Vårt projekt ”Nästa Glimåkra” har fått fram en rad intressanta förslag, menar Jörgen. Vi har under året fått tillgång till “Bandystugan”, som förr tjänade som omklädningsrum för bandylagen. Vi har renoverat den och hyr ut den till exempelvis fester och övernattningar.
En annan grupp, knuten till Glimåkra Utveckling, har arbetat med att ta fram underlag för en Ekoby ”Solängens Ekoby” där Ingemar Arvidsson har varit den drivande kraften. Ett färdigt underlag finns nu framme och all information finns att hitta på www.glimakra.org.

Text: johnny@espressoreklam.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x