Espresso – Din lokala tidning
Mat och recept

Trosaböckling

Torkad sill med avhuggna huvuden
MAT. Böckling ska rökas långsamt med enris och alspån, men idag fuskas det på en del håll. Så var uppmärksam när Du köper böckling och leta efter kvalitet. Namnet på rätten kommer från böcklingen som en gång i tiden framställdes på numera nedlagda och rivna P. M. Wohlins rökeri i Trosa.

Ingredienser till 4 portioner:

4 hela böcklingar
1 gul lök
1 dl hovmästarsås
1 dl tärnade inlagda rödbetor
4 msk kapris
Dillvippor till garnering

Rensa och filea böcklingarna. Skala och finhacka löken.
Lägg upp böcklingfiléerna på fat. Ringla över såsen och fördela rödbetorna, kaprisen och löken över dem i strängar.
Garnera med dill.

Tips! Ett svalt öl av med beska passar förträffligt till rätten.

Bo Martinsson, Husmanskostens vänner

Relaterade inlägg

Destillation

admin

Fiskgryta med skaldjur och rotfrukter

admin

Flytande julgodis

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer