NÄRINGSLIV. – Det har gått fantastiskt bra för oss och i år blir det sjätte gången vi expanderar här på Ulvaryds industriområde, säger Bengt-Ove Johansson som ägt Tryckta sedan 2004.
Ett av de tre företag som funnits längst på Ulvaryds industriområde är tillverkningsindustrin Tryckta. 1974 flyttade företaget in i Formplasts fd lokaler efter flera år på andra platser. För några år sedan byggde de en ny produktionshall på 9 000 kvm och nu planerar Bengt Ove för en ny 5 000 kvm stor hall för montering, lager och kontor med byggstart i maj.
VILL LAGRA MER PÅ HEMMAPLAN
– Vi har 350 olika kunder som vi legotillverkar delar åt och flera av dessa vill fyrdubbla sina ordrar hos oss så vi behöver mer plats. Under pandemiåren märkte vi av materialbristen och vad det betyder att kunna lagra mer material på hemmaplan. Detta behöver vi också mer plats till, berättar Bengt-Ove. Ytterligare en anledning till nybygget är att det finns behov av att lagra material på 33 pallar 2,5 meter höga åt en kund, dvs en hel trailer, vilket man inte har lämpliga utrymmen för nu.I takt med att orderingången ständigt ökat, har Tryckta givetvis nyanställt. Speciellt nu i vår och nu arbetar ett 60-tal personer här.
INTE FRÄMMANDE FÖR NYA IDÉER
Bengt Ove känner att läget invid E4:an varit mycket bra och att det underlättar för alla de leveranser och transporter som dagligen sker vid Tryckta. Lätt att ta sig till och från E4:an, vilket är extra viktigt då 50 procent av detaljerna går på export.
– Trots att vi har många produkter vi regelbundet tillverkar åt olika företag, är jag är aldrig främmande för att diskutera nya idéer och lösningar för företag. Numera finns det många miljöbaserade produkter som företagare vill utveckla och där hjälper vi gärna till och ritar, menar Bengt-Ove.Han avslöjar att de nu till exempel håller på att konstruera en miljövänlig gasbrännare som den vildmarksintresserade ska kunna ta med ut i naturen när han vill fiska eller campa!Fotnot: Tryckta som grundades 1961 arbetar främst med bockning, pressning, svetsning och svarvning av produkter åt andra företag. 50 procent av delarna går på export.
TEXT&FOTO: THOMAS EDGREN