Espresso – Din lokala tidning

Trygg och tillgänglig tandvård

Tand- och huvudvärk är två obehag som vi gärna vill ha omedelbar hjälp med. Båda tar lätt över vårt fokus och vi får svårt att fungera normalt. Därför är det viktigt att akut hjälp finns att få snabbt.
– Vi är fullt medvetna om problemet och har därför en beredskap som innebär att du i princip aldrig ska behöva vänta längre än en arbetsdag för akuta besvär, förklarar tandläkare Tuan Bui på Tandhälsan i Osby.

Tandhälsan har idag fyra tandläkare. Med tandhygienister och sköterskor har man en imponerade verksamhet både i resurser, kompetens och tekniskt kunnande.
– Ja det som skiljer oss från de flesta andra är att vi med digital teknik kan erbjuda permanenta kronor och broar samma dag, berättar Tuan. När olyckan är framme så får man hos de flesta tandläkare en temporär lösning och sen invänta den slutliga lösningen. Något som kan dröja ett par veckor. Vi kan däremot erbjuda en permanent lösning inom 2–3 timmar.

Slipper obekväma avtryck
Tandhälsan har investerat i omfattande kompetens och digital teknik. Personal scannar och fräser fram estetiska porslinständer – kronor och broar. De härdas och målas till kopior av det som gått förlorat.
– Visst, inget är bättre än originaldelarna, menar Gunnar Arvidsson, men näst efter det så är porslin det som idag är det bästa alternativet.
En fördel med tekniken är att du som patient slipper både obekväma avtryck och att vänta på en permanent lösning. Tandhälsan Osby har haft tekniken och kompetensen i över ett decennium och responsen har varit god från patienter som gärna slipper obekväma temporära tänder.

Trygg och bekväm
Även om Tandhälsan satsat stort på teknik i alla led inom tandvården, så är det ändå mjuka värden som patienterna uppskattar mest.
– Ja var femte patient är rädd för att gå till tandläkaren. Fem procent är så rädda att de väljer bort tandvården helt. Resten har ingen rädsla men tycker naturligtvis att det är obekvämt. Så för våra patienter är vårt mottagande helt avgörande. Att känna sig trygg och bekväm har mycket med oss att göra. Därför försöker vi alltid se till att du som patient får samma tandläkare och tandhygienist i största möjliga utsträckning.

Utlämnad situation
En del i de interna utbildningarna handlar därför om att vara lyhörda för känslor och rädslor.
– Ja det är en utlämnande situation där du som patient behöver information för att inte känna oro, förklarar Tuan. Därför är det viktigt att man känner sig trygg och medveten om vad vi håller på med. Kan vi få patienterna att känna tillit och trygghet så är ju det mycket bättre än medicinering.

Text och foto: johnny@espressoreklam.se

TANDHÄLSAN OSBY

Praktik i centrala Osby. 11 personer varav fyra tandläkare, två tandhygienister, fyra tandsköterskor och en receptionist. Tandhälsan erbjuder förebyggande och restaurerande tandvård för hela familjen. Se alla våra behandlingar och metoder på vår hemsida.

• Akutvård inom en arbetsdag
• Porslinständer – Kronor och bryggor samma dag
• Digital teknik – du slipper avtryck och temporära tänder

Ring oss: 0479 – 313 60
Besök oss: Klockaregatan 2
www.tandhalsanosby.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy