Espresso – Din lokala tidning

Tuff-Tuff tåget snart körklart

I två år har en projektgrupp jobbat med en idé som är tänkt att rulla runt i Osby med omnejd. Grundtanken var att knyta ihop sevärdheter och aktiviteter med ett tåg. Det hinner hända mycket under så lång tid, men nu är det snart dags för premiärtur.

Premiärtur i september
Projektet är sponsrat genom bidrag från Skåne Leader Ess och Sparbanken Skåne. Projektgruppen, under ledning av Jankov Månsson, består av lokala företagare, Osby kommun och Hembygdsföreningen.
– Alla bitar börjar nu falla på plats, berättar Jankov. Vi har hittat vår modell och är nu nära premiärturen. Full verksamhet blir det dock inte förrän nästa år. Men tåg och vagnar är körklara, även om en del dekorering kvarstår för att det ska bli ett riktigt Tuff-Tuff tåg, enligt barnböckerna.

Tåget kan hyras
Tåget kommer att få anvisade hållplatser i centrum och på utvalda besöksmål. Färdiga rutter för turister finns också med i planeringen.
– Tåget med två vagnar kan också hyras av företag och förening till kommande arrangemang, förklarar Jankov. Vi räknar också med att tåget kommer till användning för både förskola och våra äldre samhällsmedborgare. Vi har ju väldigt mycket att visa upp. Nu löser vi logistik och transporter, vilket gör att användningsområdet för tåget kommer att växa.

Klar till 2020
Den sista monteringen och finish görs just nu hos Osby Svetsverkstad (OSW). I början på september kommer tåget att göra sin jungfrutur. Därefter fortsätter projektgruppen med att bygga upp verksamheten inför sommaren 2020. Men innan dess går det alltså bra att hyra tågsättet. Intresserade kan ta kontakt med Jankov Månsson hos Växtmästaren i Osby, för mer information.

Text och bild: johnny@alltomosby.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy