Espresso – Din lokala tidning

Tulseboda Brunn – En restaurang med anor

Förr i världen reste folk långväga till Tulseboda Brunn, Kyrkhult för att kurera krämpor och vila upp sig. Det som främst lockade var brunnens radioaktiva vatten och husets goda mat.

Nu går det åter igen att äta god mat på Tulseboda. Varje vardag serveras det lunchbuffé med stort salladsbord kl. 11-14 för 75 kr. På menyn finns oftast svensk husmanskost såsom kålpudding, kalops eller pannbiff och varje torsdag serveras otroligt goda raggmunkar. Dagligen serveras också en vegetarisk rätt.

Skicklig kock

I köket är det den skickliga kocken Abdulla Mehini från Syrien som huserar. Abdulla har tidigare arbetat som kock på stora lyxrestauranger i Egypten, Saudiarabien, Oman och Syrien. Han kom till sverige i samband med syrienkrisen och hamnade då i Olofström. Hans stora intresse för mat fick honom att vilja lära sig att laga riktig svensk husmanskost vilket han nu gör med bravur.

Julbord och kommande teman

Under hösten håller restaurangen även i julbord för företag och privatpersoner. Den 8/12 är det stort klassiskt julbord för allmänheten där det går att boka bord.

Under våren kommer Abdulla låta oss smaka på några av sina favoriträtter från Syrien och andra delar av världen i form av kvällsbufféer med olika teman. Till sommaren kommer de populära grillkvällarna tillbaka igen med läckra grillspett och sallader som Baba Ganoush och Tabbouleh.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x