Espresso – Din lokala tidning
Uddarps Såg & Trädgårdsmaskiner firar 20 år

Uddarps Såg & Trädgårdsmaskiner firar 20 år

Knislingebaserade företaget Uddarps Såg & Trädgårdsmaskiner har verkat i 20 år i Östra Göinge. Mycket har hänt sedan Ola Persson drog igång verksamheten på kvällsbasis bredvid sin anställning som svetsare. Idag har han en blomstrande firma med fokus på återförsäljning, service och reparation av trädgårdsmaskiner.

Från att ha varit enmansföretagare har Ola Persson numera flyttat till större lokal och även byggt ut denna till totalt 500 kvm. Han har också två anställda, varav en nyanställd för i år. Ola och hans personal säljer det mesta som behövs i en trädgård samt reparerar och servar maskinerna.

– Vi säljer alla former av trädgårdsmaskiner såsom åkgräsklippare, robotgräsklippare, röjsågar, trimmers, häcksaxar och motorsågar och är auktoriserade återförsäljare för Husqvarna, Klippo och McCulloch, berättar Ola.
Kunderna finns bland skogsfolk, större entreprenadföretag, lantbruk och privatpersoner i Östra Göinge med omnejd.

Robotar framtiden
En del av företagets framgång är den stora ökningen av robotgräsklippare. Sedan 6-7 år tillbaka har efterfrågan på deras robottjänster ökat stadigt. Allt fler upptäcker fördelen med robotgräsklipparna och det handlar inte bara om att spara tid och arbetsinsats. Robotarna är tystgående, miljövänliga och ger finare gräsmattor.

– Robotgräsklipparna står för halva vår omsättning idag och mina kollegor sysslar båda heltid med allt runtom robotarna. Vi lägger slingorna, servar maskinerna och har även stor vinterförvaring av robotar. Bara i år har vi servat 250 stycken. Det har säkrat vinterarbetet för oss, vilket kunde vara svårt tidigare, säger Ola.

20-årsfest
Och nu är det alltså dags för Ola att fira 20-årsjubileum med företaget.

– Den 27 april firar vi stort med extraöppet och många jättefina erbjudanden. Vi samlar familjen och har beredskap med tio personer som ska hjälpa till. Kunderna kommer att kunna handla olika produkter till superbra rabatter och när de är hungriga så bjuder vi på grillad korv, tårta och kaffe, avslutar Ola och hälsar alla intresserade välkomna.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy