INGREDIENSER
4 laxfiléer ca 150 gr-200 gr vardera.
1 skivad citron
2 msk olivolja
salt, peppar
färsk dill ca 2 msk hackad
50 gr smör rumstempererat
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk dijonsenap
SÅ HÄR GÖR DU
Kokt potatis. En bit tunt skivad purjolök eller vårlök
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt täckt med bakpapper.
3. Ringla olivolja över laxen och krydda med salt och peppar.Lägg citronskivor på varje filé.
4. Blanda det rumstempererade smöret med dill, vitlök och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5. Sätt laxen i ugnen och baka i ca 12 minuter, beroende på filéernas tjocklek. Laxen ska fortfarande vara saftig, men lätt att dela.
6. Ta ut laxen ut ugnen och toppa varje filé med en generös klick dillsmör och ett par tunna skivor purjo eller vårlök.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Vinförslag: Leitz Magic Rudersheimer Riesling Trocken 2023. Nr 70626. Pris 166 kr. Smaklig spis /Bo Martinsson