Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ugnsbakad lax

recept lax,ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Johnny Billinger Ugnsbakad lax Ugnsbakad lax Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 laxfiléer ca 150 gr-200 gr vardera.

1 skivad citron

2 msk olivolja

salt, peppar

färsk dill ca 2 msk hackad

50 gr smör rumstempererat

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk dijonsenap

SÅ HÄR GÖR DU

Kokt potatis. En bit tunt skivad purjolök eller vårlök
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt täckt med bakpapper.
3. Ringla olivolja över laxen och krydda med salt och peppar.Lägg citronskivor på varje filé.
4. Blanda det rumstempererade smöret med dill, vitlök och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5. Sätt laxen i ugnen och baka i ca 12 minuter, beroende på filéernas tjocklek. Laxen ska fortfarande vara saftig, men lätt att dela.
6. Ta ut laxen ut ugnen och toppa varje filé med en generös klick dillsmör och ett par tunna skivor purjo eller vårlök.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Vinförslag: Leitz Magic Rudersheimer Riesling Trocken 2023. Nr 70626. Pris 166 kr. Smaklig spis /Bo Martinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x