INGREDIENSER
4 kycklingklubbor olivolja
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
1 kg skalad,fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor lite färsk timjan
olivolja
2 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor lite färsk timjan
olivolja
2 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar
200 g Haricots verts
1 bananschalottenlök
smör vatten Salt,svartpeppar
1 bananschalottenlök
smör vatten Salt,svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skiva potatis, lök, vitlök tunt, gärna med en mandolin, lägg på en braspanna, häll på vin, olja, timjan, salt och peppar. Blanda runt och fördela jämt.
Krydda kycklinglår med salt och peppar och olja.
Massera in olja och kryddor noga, lägg över på ett ugnsgaller.
Placera braspannan med potatisblandningen i ugnen 225 grader och placera gallret med kycklinglåren ovanför, ca.10-15cm och låt köttsaften från kycklingen droppa ner på potatisen. Tid i ugn ca. 45-60min.
Stek under tiden haricots verts, finhackad bananschalottenlök i smör och vatten. Salta och peppra, rör om och servera.
SMAKLIG SPIS!
HASSE BÖRJESSON HUSMANSKOSTENS VÄNNER