Espresso – Din lokala tidning

Unga Göingar i Världen – Adam i Paradiset

Innan jobbade han på Ica i Osby. Nu är Adam Persson reseledare på Aruba. Hans arbetsplats: en tropisk ö kantad med palmer under en skinande sol. Hans uppgift: att se till att du får uppleva de ”bästa veckorna på året”.
 

Ut och resa

Adam Persson letade efter en resa för att åka på semester med sina kompisar när orden ”Jobba för oss” drog till sig hans uppmärksamhet. Han skickade, tillsammans med 25 000 andra, in sitt CV till Ving och Adam var en av de åtta som skickades till Gran Canaria för guidekurs.
– När jag fick höra det blev jag superglad. Det är fantastiskt att ”lilla jag” har kommit så långt och att jag har sådan tur. Det känns som att vinna på lotto, säger Adam.
 

Rena paradiset

Nu består Adams vardag av att hjälpa hotellgäster med allt de behöver för den perfekta semestern på Aruba. Innan han började där hade Adam liknande jobb i Kap Verde och Turkiet, men själv gillar han Aruba mest.
– Det är ju paradiset på jorden med korallstränder, solnedgångar, värme och glada människor.
Adam säger att det bästa han någonsin gjort var att skicka in sitt CV till Ving, för nu har han något att berätta för sina barnbarn i framtiden.
 

Stora planer

För tillfället jobbar han mot att bli chef för en destination, men hans planer slutar inte där. Han säger att han inte vet vad han vill bli till slut, men Adam lider inte av brist på idéer.
– Jag skulle vilja jobba på ett kryssningsfartyg, bli dykinstruktör, polis i New York, göra volontärarbete i Afrika, bli sopgubbe i Tokyo eller hjärnkirurg. Det sista hoppas ingen annan som jag känner att jag ska bli, säger han.
Alla dessa scenarion har en sak gemensamt: de utspelar sig utanför Sverige. En sak som Adam gillar med jobbet som reseledare är att det ger honom möjligheten att byta land, kultur och vardag varje halvår. Han vill fortsätta åka ut i världen, men saknar ändå Osby.
 

Nya gardiner

– Det som är tråkigt är att man inte är med i allas vardag längre, men det händer inte så mycket på ett halvår. Det är en väldig trygghet att man alltid kan komma hem till Osby och det enda som har hänt är att vi har fått nya gardiner.
 
Text: Sandra Brentel
 

FAKTA 1. Aruba

Ö som tillhör Nederländerna men är delvis självständig sedan 1986.
Ligger 25 km norr om Venezuela.
Befolkning: 100 300
De mest talade språken är papiamento, spanska och engelska.
 
 

FAKTA 2: Så får du jobb på ving

Gå in på Vings hemsida.
Klicka på ”Kontakta oss” och gå in under fliken ”Arbeta hos Ving”.
Välj om du vill söka arbete utomlands eller i Sverige, samt vilket yrke du vill ha.
Följ instruktionerna på hur du gör för att, som Adam, söka jobb i solen.
 
 ]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x