Espresso – Din lokala tidning

Unga Göingar i Världen – Hannah är down under

Jag ville åka så långt bort jag kunde, kände inombords att jag strävade efter något mer. Tror att jag alltid haft en dold längtan efter Australien”. Hannah flög ner på egen hand men har inte känt sig ensam en enda gång sen hon kom ner. – Du träffar så många människor som är i precis samma sist som du själv, förklarar Hannah.
 

Spännande upplevelser

Hannah började med en bartenderutbildning i Sydney och har sen jobbat i några månader på en bar. – Jag jobbade även i en VIP bar på Bondi Beach under nyår, extremt kul. Just nu reser hon runt på östkusten. Hon har redan hunnit med att klättra på Harbour bridge i Sydney. Paddlat kajak med delfiner. Kört jeep i skog och stränder på Fraser Island. Åkt runt i Whitsundays sagoland med en känsla av att man är med i Pirates of the Caribbean. Jag har kramat koalor och haft en 30kgs wombats i sitt knä. Hållit i ödlor och babykrokodiler. Hoppat skydiving över the great Barry reef. Dykt bland nemofiskar, för att nämna lite … Nu väntar förhoppningsvis en tid på en Farm.
 

Vardag i Sydney

Till vardags så jobbade hon fram till tre på nätterna. Ett hektiskt liv med mycket folk och puls. – Vårt jobb var att hålla människorna på bra humör genom goa drinkar och korta givande konversationer, säger Hannah. Att le i en bar är givet och du måste kunna bjuda på dig själv, de ger bra dricks. Tisdag och torsdag lediga. – Då var det beachen som gällde. Men också en lunch på något trevligt ställe och sen en after beach. Lediga kvällar innebar middagar med personer jag lärde känna.
 

Vad händer härnäst

Just nu håller Hannah på med att förlänga sitt visa i Australien så att hon kan få ett andra ”Working Holiday Visa”. För att få jobba på en farm. Därefter är planen är att komma hem och uppleva den svenska sommaren. Sen vill hon ha vinter!
– Jag behöver lite vinter nu efter ett år av sommar. Kanske blir det en skidort i Kanada där jag både kan jobba som bartender på kvällarna och skidlärare under dagarna. Men hon är också intresserad av London, Italien eller alperna. Gärna ett land där hon kan lära sig ännu ett språk.
 

Vad händer i framtiden

Hannah är inte färdig än med allt vad hon vill göra just nu. – Nej jag kan tänka mig vara volontär i Sydafrika med geparder, bygga upp och äga en egen bar i en storstad. Bli instruktör inom adrenalinkick aktiviteter så som skydiving, bungyjump ect. Projektledare inom ett eventföretag som har projekt över hela världen. Bli sportkommentator och få jobba på fotbollsarenor i Europa.  Det enda jag vet är att det måste vara aktivt och tillsammans med människor. Jag vill att det ger mig en kick. Hannah försöker att inte ta ordet “framtiden” för allvarligt. – Jag tror att du skapar din framtid genom att göra precis vad du känner för stunden. Framtiden formar sig sakta men säkert med allting du gör. Inga drömma eller versioner är för stora![/vc_column_text][dt_slideshow width=”800″ height=”600″ posts=”hannah”][/vc_column][/vc_row]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x