Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ungsrostade rotfrukter med fläskytterfilé

Ungsrostade Rototfrukter med Fläskytterfilé

Johnny Billinger Ungsrostade rotfrukter med fläskytterfilé Ungsrostade rotfrukter med fläskytterfilé Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g fläskytterfilé 

Salt 

Vitpeppar 

Smör och rapsolja

400 g potatis

150 g morötter

150 g palsternacka

150 g rotselleri

150 g kålrot

150 g purjolök

1 st rödlök

2 st vitlöksklyftor

10 – 15 st kvisttomater

2 krm rosmarin

2 krm timjan

4 msk rapsolja 

Salt och grovmalen svartpeppar efter smak

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek filén i en stekpanna så den får lite färg. Lyft över filén i en ungsäker form, gärna samma som du sen ska ha rotfrukterna i.

Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader. Ta ut och linda in filén i aluminiumfolie och låt vila.

Under tiden som filén tillagas skalas och delas rotfrukterna i bitar på cirka 2×2 cm.

Klyfta rödlöken. Grovhacka vitlöken. Strimla purjolöken.

Lägg allt i formen, tillsätt kryddorna samt oljan. Blanda väl.

Sätt in i ugnen när filén är klar.

Rör om efter 20 minuter. Lägg samtidigt dit kvisttomaterna.

Fortsätt laga i ytterligare 20- 30 minuter.

Låt filén vara med i ugnen de sista 10 minuterna

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x