Espresso – Din lokala tidning
Grannt

Unikt, lokalproducerat – och grannt

Grannt är det nya namnet på konst- och hantverksbutiken på BRIO-gatan – och grannt är precis vad det är! När man sätter sin fot innanför dörrarna i den gamla personalbutiken mitt emot Lekoseum har man lämnat importerat och massproducerat bakom sig och klivit in i en värld av unika produkter, all made in Osby.

Trä och metall, textil och keramik samsas med bildkonst i olika tekniker och fantasin är det inget som helst fel på hos de 13 lokala förmågorna som tillsammans driver stället. Sedan starten i somras har ytterligare någon konstnär tillkommit och varorna på hyllorna fylls på och byts ut allt eftersom tingen får nya ägare.

Det hela startade som en del i Leader-projektet Besöka Osby och nu är alltså hantverkarna och konstnärerna, som alla lever och verkar i och kring Osby, redo att stå på egna ben. Visionen är en levande butik där besökarna kan ta del av tradition och innovation, kunskap och skaparglädje.

Workshops och prova-på planeras så småningom, men närmast rustar man för julhandeln. Passa på att titta in på julskyltningssöndagen, här finns garanterat något för de flesta önskelistor. Under december hålls öppet både lördag och söndag och är det någonstans man kan hitta det där alldeles speciella så är det här. På grannt.

Text: Mia Andersson
Foto: Privat

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy