Espresso – Din lokala tidning
Upplev 10mila i Östra Göinge

Upplev 10mila i Östra Göinge

Fredagen och lördagen den 27-28 april kommer FK Göingarna tillsammans med Östra Göinge kommun och ett antal samarbetsföreningar att arrangera orienteringstävlingen 10MILA i Glimåkra.

10mila är en av världens största orienteringstävlingar och har genomförts sedan 1945. I år hålls den i Östra Göinge och där gör världens bästa orienterare, med Tove Alexandersson i spetsen, upp om vilket klubblag som är bäst i världen.

Norr om Glimåkra
Totalt kommer runt 10 000 orienterare från hela världen till Glimåkra för att tävla. Tävlingsarenan är Trollacenter i Glimåkra och tävlingsområdet skogarna norr om Glimåkra, mot Gamlarp-Östaröd-Traneveka-Källstorp.

Löpande information i Allt om
På fredagskvällen är det Öppen Arena för allmänheten på Trollacenter. På lördagsförmiddagen går Ungdomskavlen, lördag eftermiddag Damkavlen och på lördagskvällen startar Tiomilakavlen.
Under våren kommer vi löpande att lägga ut information kring 10mila här i Allt om Göinge för att informera om hur vi arbetar med arrangemanget och vad som kommer hända i Glimåkra.

Välkomna att följa arrangemanget via 10mila.se, Facebook 10MILA eller Instagram #10mila.

Väl mött! //FK Göingarna

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy