Espresso – Din lokala tidning

Uppstart för hockeyn i Osby

I mitten på augusti var det uppstart för ungdomarna i Osby IK. En två-dagars uppstartscamp arrangerades där runt 85 spelare var involverade. I tillägg till spelare från Osby var det även spelare ifrån närliggande klubbar som Glimma, Diö, Kristianstad, Tyringe samt Frosta.
För många spelare var det första skären för säsongen så det var lite ovant med ny utrustning och även nya spelare att lära känna.

Stort engagemang
Campen genomförs med hjälp av ett stort föräldraengagemang med allt från tränare på isen, fystränare till matlagning samt andra sysslor. Spelarna uppskattade även att A lagets tränare, Teemu Elomo, samt några stycken A-lags spelare varit med och hjälpt till på isen. Uppskattat var även David Linds fyspass. David var tidigare en av landets bästa brottare. 
En mycket rolig camp enligt spelarna. Bra uppstart på en, förhoppningsvis, riktig rolig säsong.

Comeback för Osby Cup
Nästa stora event på ungdomssidan är när Osby Cup åter gör comeback efter några års frånvaro. 
En två-dagars cup som genomförs den 14-15/9 för spelare födda 2008 där lag som Göteborgs IK, IK Oskarshamn, Lions Hockey (Strömstad), Hanhals Kings, Frosta Hockey samt IHK Comet(Norge) kommer att medverka.
Det kommer att bli många spännande matcher och massor med aktiviteter i ishallen. Passa på att kolla på lite ungdomshockey under dessa två dagar.

Mer info finns på bit.do/osbycupen.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy