Espresso – Din lokala tidning

Upptäck Älmhult

”Omnia Mirari Etiam Tritissima” sägs vara ett motto som Carl von Linné gärna använde. Det betyder ”Förundras över allt, även det alldagliga” och var skrivet på den förra 100-lappen. Denna tanke bidrog säkerligen till att Carl von Linné lyckades i sin vetenskap på 1700-talet.

Andra ögon
I en tid då världen är mindre än någonsin och många har råd att resa utomlands så länge semesterdagarna räcker, måste vi ställa oss frågan – Vad får vi för pengarna? Tyvärr innehåller svaret just nu; mindre nöje per svensk krona i utlandet, tågstrul och kanske rent av klimatångest. Sommaren 2019 var i mina ögon den perfekta sommaren att uppleva Sverige. Får man tro rapporter från näringen, särskilt svenska campingplatser, höll många av våra största utländska målgrupper med om detta. Gräset ser alltid ut att vara grönare på andra sidan men för att slippa risken att bli besviken kan vi fuska lite genom att försöka se med andras ögon på vår egen destination.

Kom in i matchen
Många av Älmhults besökare reser till IKEA museum och först efter besök där undrar de vart de faktiskt har kommit. När besökte du museet senast? Faktum är att museet går att besöka minst en gång per år med tanke på hur deras utställningar förändras hela tiden. Har du ännu inte besökt museet sedan de varit där sen öppningen för tre år sedan så finns det bara en sak att säga – kom in i matchen.
Den småländska naturen med sin tystnad och sina många sjöar är en vardag för oss men för andra exotiskt. Vad var det nu Linné sa? Minns du när du senast rodde ut med dina kära, en kaffekorg och metspö?

Testa något nytt
Det lokala engagemanget finns i Älmhult! Aktörer av olika slag arrangerar gång på gång föreläsningar i intressanta ämnen, kurser i olika hantverk eller nöjen på hemmaplan. Titta i evenemangskalendern på visitalmhult.se eller i Älmhultsappen och testa någonting nytt! Helgen 30 aug-1 sept är ett utmärkt tillfälle för detta då Älmhults konstrunda går av stapeln.
Med detta sagt: Omnia Mirari Etiam Tritissima!

Johan Söderlund,
Destinationsutvecklare
Älmhults kommun

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy