Espresso – Din lokala tidning

Utbildning möter arbetsliv på Haganässkolans Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen har under de fyra senaste åren tredubblat sin verksamhet i Älmhult. Yrkesvux kan nu erbjuda åtta olika utbildningar, där alla har en stark förankring i arbetslivet.

Vårdbiträde, Måltidsbiträde, Barnskötare, CNC-tekniker, Handel och lager, Transportutbildning, Undersköterska och Kock är de yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna som startar i januari 2019. Dessa går att ansöka till fram till den 15 november 2018 och fungerar som ett snabbspår ut i arbetslivet, samtidigt som de är påbyggnadsbara för att bli kompletta så kallade Yrkesvuxpaket.

Nära samarbete med arbetslivet

Ett nära samarbete finns med arbetsliv och arbetsgivare. Krister Dagneryd, rektor på Vuxenutbildningen i Älmhult, berättar att yrkesutbildningarna har en stark verklighetsförankring då dessa baseras på det behov av kompetens som finns på arbetsmarknaden. Vuxenutbildningen i Älmhult samarbetar också med Markaryd och Ljungby, vilket innebär att boende i dessa kommuner kan söka utbildningar i alla tre kommuners programutbud.

Till de personer som tillhör, eller har tillhört, Arbetsförmedlingens etableringsprogram erbjuds dessutom studiehandledning på modersmål tillsammans med yrkessvenska. Utbildningarna är till för alla intresserade.

Text: Marie Kristina Karlsson,

Marknadskoordinator, Haganässkolan

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x