Espresso – Din lokala tidning

Utveckling i Häradsbäck

Häradsbäck i Härlunda är en liten ort som satsar på att bli Älmhults andra centralort.

Affären Handelsboden som ligger i centrum utvecklas ständigt och fick för något år sedan en tillbyggnad i form av Café Linnéa, där den hungrige kan hitta det mesta en restaurang kan erbjuda. Där serveras inte bara Danska Smörrebröd utan populärt är även pizzor och hamburgare. Miljön för lunch/middag är fantastisk med 60-talstema inklusive då naturligtvis en Jukebox. Det finns också fina möjligheter att sitta ute och äta eller varför inte dricka en kopp kaffe och smaska på någon av de jättegoda kakor och bakelser som bakas av personalen.

Annons
banner cx 60
Annons
flexbanner avdelare 190x250

Boulebanan har nu också invigts och många har varit där och spelat. Naturligtvis kommer det att bli ännu fler när hela bygget är klart med Dart och Shuffleboard.
I planerna finns dessutom att man skall ha fullständiga rättigheter.
De stora förhoppningarna att Häradsbäck skall bli Älmhults andra centralort tar dock inte slut där. Nyinköpta Härlundagården skall bli till de äldres bästa och innefattar kanske till och med att den byggs till lite.
Visioner finns även för andra aktiviteter. Klart redan är att det i anslutning till Handelsboden kommer att bli försäljning av gasol. Verksamheten skall flyttas från Barkhult. Att leverera el till de allt populärare elbilarna är en annan dröm. Liksom att arrangera en ställplats för husbilar med möjlighet för diverse rengöring med mera.

Text och foto: Valter Kroon

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy