Espresso – Din lokala tidning

Vad är kultur?

Oj, det här blir djupt.  Tveksamt om jag bottnar i en förklaring, för när man läser på om kultur så förstår man att hela livet är kultur. Allt vi ser och hur vi uppfattar saker. Hur vi är och agerar.

Därför är det viktigt att det finns kultur i alla riktningar och att gränserna måste skruvas till ordentligt. Annars så blir ju livet enformigt och tråkigt. Å andra sidan kan ju livet bli enormt innehållsrikt och omskakande om vi istället bejakar och konsumerar kultur – utan att värdera. Bara begrunda och förundra.

I kultur är allt subjektivt. Sanningen ligger i det du uppfattar. Ingen annan har någon anledning att rubba på din bild. Det är väl kanske där problemet ibland uppstår? Att man vill hävda sin bild och diskvalificera andras. Gör inte det, din värld blir bara mindre och trivial. Alternativet är att acceptera och intressera sig för motsatsen. Det obegripliga och främmande. Då växer livet och du också.

Ni som fortfarande trampar vatten och undrar vart jag är på väg – tja, kultur é … kul!

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x