Espresso – Din lokala tidning

Vad är väl kultur?

Just nu handlar mycket om kultur. Konstrundor, festivaler, utställningar och konserter. Det är liksom ingen hejd på kulturen just nu. Så vad är egentligen kultur? Det första man tänker på är sång, dans, tavlor, teater, statyer etc. Det är uttryckssätt inom kulturen. Men i grunden handlar det väl mer om hur vi människor uppfattar vår omgivning. Därmed blir den samtidigt väldigt intim och egen, då vi alla uppfattar olika.

Så vilken betydelse har det för oss? Kultur bidrar på många olika sätt till utvecklingen av våra samhällen. Den ger oss attraktionskraft och identitet. Den har stor betydelse för människors hälsa och välbefinnande. Men också för en hållbar utveckling. Man skulle kunna säga att det genererar ett socialt kapital.

Vi konsumerar ständigt kultur. Ofta vet vi inte om det, utan det kan beskrivas som trivsel. Men många nöjer sig inte med det utan jobbar ständigt med kultur för både sin egen del och för att alla andra ska få sin beskärda del. Oavsett så har alla just nu världens chans att bli ”kulturiserade”. Denna tidning är inget undantag. Kultur till 100 %. Den ger er dessutom mängder av tips på kulturevenemang just nu.

Bara bläddra, välja och vraka.

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x