Espresso – Din lokala tidning
Goda avsikter

Vad händer med kramen?

LEDARE. Även om det känns avlägset så kommer covid 19 att bli en del av vår historia. Det vet vi med all säkerhet. Det vi inte vet är hur livet fortsätter efter pandemin. Vad tar vi med oss? Vad har vi lärt oss och vad kommer vi att lämna bakom oss.

Uttryck som att hålla avstånd – kommer det att leva kvar eller kommer vi att närma oss varandra igen? Redan efter 7–8 månader så reagerar vi när vi ser folk som rör vid varandra. Folk som hälsar hand mot hand. Folk som står lite nära. Kommer vi fortsätta att artigt hålla oss på avstånd och vinka? Är kramen utanför den innersta kretsen ett minne blott?

Det är ingen hejd på kreativa hälsningsritualer. I april var man fortsatt framme med handen innan man skamset kom på att – aj aj inte röra. Idag ser man folk slå armbåge mot armbåge. Är man nära så kan man till och med se höfttacklingar. Annars så är väl det vanligaste lite vinkningar eller Namaste, med handflatorna ihop i en tacksam hälsning.

Allt hänger ju ihop med hur länge vi ska behöva träna på alternativen. Det kommer aldrig att bli som tidigare. Det behöver inte betyda att det blir sämre. Förhoppningen är väl ändå att vi inte vänjer oss av med kramen. Den kan idag skörda liv. Men den är samtidigt något som håller oss vid liv. Hur kunde det bli så?

johnny@espressoreklam.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x