Espresso – Din lokala tidning

Våga ta risken

Att prata inför folk  är en mardröm för många. Vid en större undersökning i USA, där man skulle ranka det värst tänkbara så kom döden på andra plats. Först kom att tala inför folk.

Att ställa sig upp framför mängden och möta allas granskande och förväntansfulla blickar, är en risk så främmande att döden känns som ett lindrigare val.

Alla känner vi någon eller vet om någon som tydligen lyckas med allt. Vad han eller hon än gör så blir det bra. Allt hen rör vid blir guld. Så är det naturligtvis inte. Däremot så är det garanterat så att den personen vågar mer. När man väl lärt sig att förlora bara är ett hack på vägen, en del i processen, så avskräcker inte det från att försöka igen. Så bakom all framgång finns oftast flera misslyckanden. Utan dem hade det heller inte blivit någon framgång.

Henry Ford är känd för att ha uppfunnit ett sätt att massproducera bilar i syfte att få ner priserna så att alla amerikaner kunde ha råd med en egen bil. Men han var också en visionär och lämnade många citat efter sig som används flitigt idag.

”Om du alltid gör vad du alltid har gjort, så kommer allt att bli som det alltid blivit.”

Med det menar han att om du vill  få till en förändring i ditt liv, så måste du göra något du aldrig gjort. Du måste förändra något. I det finns det alltid en risk. De som vågar riskera mest, kan både förlora mest men också vinna mest. Så det du bör fundera på är hur mycket vågar du riskera för att få det du vill ha?

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x