Espresso – Din lokala tidning

Välbesökt på Osby Näringslivs valdebatt

Den 27 augusti ordnade Osby Näringsliv valdebatt på borgen i Osby. Samtliga partier som finns representerade i kommunfullmäktige var representerade och debattglada. Debattledare var den alltid lika påläste och slagfärdige Håcan Nilsson som framkallade många skratt.

Ordförande i Osby näringsliv inledde med att berätta att Osby kommun behöver fler arbetstillfällen.

-Det är nu i högkonjunktur vi måste agera för att vara beredda när lågkonjunkturen kommer. Kommunen har en nettoutpendling på 1300 personer, få nystartade företag och en låg ranking i svenskt näringslivs undersökning av företagsklimatet. Detta tillsammans med att framgångsrika lokala företag ger en välmående kommun och tvärt om, var bakgrunden till att vi vill ha en öppen debatt mellan partierna, säger Lars Ericsson.

Debatten handlade naturligtvis mycket om näringslivsfrågorna men även andra frågor som skolorna, turism, bostadsbyggande, fiber på landsbygden, kommunsammanslagningar debatterades.

– Det var glädjande att vi fick besked att det inte framöver kommer fler partneringupphandlingar och att politikerna vill ha fler delade upphandlingar av t.ex. livsmedel och byggnationer. Detta ökar möjligheterna att våra lokala leverantörer kan lämna anbud, säger Lars

Det fanns också en bred uppslutning till att skapa mer industrimark på västra industriområdet och längs riksväg 15. Samtliga partier var också överens om att dialogen med företagen måste bli bättre och att det är konkreta handlingar som krävs för att klättra i rankingen.

Sammantaget var partierna relativt samstämmiga. Dock hettade det till en del när de diskuterade vem som var mest ansvarig för den kontroversiella partneringupphandlingen och varför det blivit som det blev i den frågan.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x