Espresso – Din lokala tidning
innehåll

Välbesökt skördefest på Hovdala slott

Skördefesten på Hovdala Slott är den stora finalen på programåret. 2023 års upplaga ägde rum i strålande solsken och med massor av besökare.

– Det blev en fantastisk dag, vi är helnöjda, summerar Sandra Anderberg, programansvarig på Hovdala Slott.

– Vi tror att vi lockade ungefär 4000 besökare, vilket är det vi brukar räkna med.

– Det var perfekt väder, glada besökare och nöjda utställare. En av de erfarna utställarna sa när vi höll på att plocka undan att det hade varit en av de bästa marknaderna i år, inte för att han sålt mer utan för att kunderna hade varit pratglada, stämningen så avslappnad och såklart att miljön är fantastisk. Det är ett väldigt gott betyg tycker jag!

Therese Almqvist, verksamhetsutvecklare på slottet summerar hela evenemangsåret på Hovdala som mycket lyckat.

– Alla våra större evenemang i år har dragit mer folk än vi väntat oss, vilket såklart känns kul!

Dagen bjöd på allt från fårklippning och vallhundar till lokala mathantverkare och godsaker från årets skörd. Alpackorna från Ekofarm Hultet lockade fram allas mobil-kameror och Cirque Arte Diem från Tollarp underhöll besökarna med sina akrobatiska cirkuskonster. 

– Vi hade några får som var på rymmen och satte full fart mot slottsträdgården, men lyckligtvis hade vi en duktig vallhund på plats som kunde leda in dem i fållan igen, skrattar Sandra Anderberg.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x