Espresso – Din lokala tidning
cykelorkestern vid gamla skolan i ynglingarum 2020

Välkommen till Sösdaladagen

Välkomna till Sösdalas festligaste dag den 20 maj! En dag då sösdalaborna är extra stolta över allt som finns i byn. Denna dag visas Sösdalas rika föreningsliv och lokala näringsliv upp. Detta blandas med aktiviteter, underhållning och försäljning av både mat och hantverk och avslutas med en hejdundrande fest på slottet. En dag som under många år har symboliserat gemenskap och glädje på hemmaplan!

Sösdaladagen har arrangerats under många i år i Sösdala av Sösdala Alliansen. Sösdala Alliansen har som ändamål att främja och utveckla Sösdala med omland i en positiv och hållbar anda, skapa trivsel, gemenskap och samhörighet. Detta sker genom att bland annat aktivt delta i samt driva frågor om samhällsutvecklingen samt skapa ett antal arrangemang. I vintras höll Sösdala Alliansen ett allmänt upprop till byborna att det krävdes nya krafter för att byns evenemang inte skulle dö ut.

– Vi var ett gäng som nappade på uppropet, säger Sofia Björk, sammankallande för årets Sösdaladag. Vissa av oss kände varandra från början och någon var nyinflyttad. Tillsammans har vi planerat dagen och bidragit med olika kunskaper och kontakter där vårt mål varit att kunna sätta guldkant på dagen. Detta har vi lyckats med tack vare att byns näringsliv har varit generösa och velat sponsra dagen fortsätter Sofia Björk. Vi har bland annat fått en säng av DUX som vi kommer att auktionera ut under dagen. Det är en superfin 90 cm säng, får vi inte tillräckligt med bud så kommer vi även testa via auktionssidor på nätet.

-Alla aktiviteter är gratis för både unga och gamla vilket är viktigt att för de familjer som inte har möjlighet att åka iväg på utflykter och semestrar. Vi är extra glada över att vi kan erbjuda byns boende på äldreboende Björkhaga att åka häst och vagn säger Anna Karin Jönsson, en av medlemmarna i planeringsgruppen. Vi har hyrt en vagn som kan ta rullstolar och kommer hämta upp på Björkhaga så att de kan ta del av festligheterna i byn.

Program under Sösdaladagen

Dagen smygstartar med Sösdalaparaden, samling kl 09:00 vid Slottet. Sösdalaparaden blir en lustfylld parad där alla barn är välkomna att dansa med Caroline ifrån Showtime. Utklädda barn i paraden får ngt gott av Kling och Klang som håller ställningarna i paraden. Gamla fordon välkomnas till paraden. Alla föreningar är välkomna att tåga med sina fanor tillsammans med det lokala bandet ifrån Ynglingarum, Teater Trassels Cykelorkester.

Paraden ankommer klockan 10:00 till scenvagnen som står på Esplanden. Innan dess passeras Slottsgatan, Sträntevägen och Storgatan.

Scenprogram på Esplanaden kl 10:00-15:00

10:00             Invigning med Sösdaladagen Gänget och Invigningstalare Jonathan Karlsson

10:20             Thureholmskyrkans Minikör

10:45             Teater Trassel´s Cykelorkester               

11:15             Senaste modet med Atelje Victoria         

11:40             Janes Linedance               

12:00             Sagostund med Sösdala Bibliotek           

12:15             Lejonskolan tar ton            

12:30             Godisregn med ICA           

13:00             Swing Street Orchestra spelar svängig jazz

13:25             Sagostund med Sösdala Bibliotek           

13:40             Sösdalaquiz med Kjell Anehall

14:00             Träna med Hälsoprofilen   

14:15             Dragkamp, vågar du utmana grannen?

14:30             Aktion och vinnare av Sösdalaquiz         

Tiderna kan justeras under dagen

Ladda hem vår flyer för festligheterna

Aktiviteter under dagen

En mängd olika aktiviteter sker i byn denna dag för både stora och små och många föreningar visar upp sig. Förutom lokala föreningar, finns några marknadsförsäljare på plats och matvagnar. Alla aktiviteter är gratis. De kommer finnas scenvagn, aktiviteter, tivoli, hoppborgar, hinderbana matvagnar och marknadsstånd vid Esplanaden. Vid lekparken på andra sidan järnvägen kommer föreningar visa upp sig vid området som vi kallar för funzone.

·       Häst och vagn

·       Ponnyridning kl 11.00-13:00

·       Tivoli

·       Hoppborg

·       Hinderbana

·       Bomperbollar

·       Mat- & fikaförsäljning

·       Funzone med Scouterna, Försvarsungdomen, Sösdala IF, Sösdala Ryttarförening, Sösdala Bowlingklubb, Boule mfl.

·       Sösdalaquiz för stora och tipsrunda för små

·       Godisregn

·       Räddningstjänsten på plats

·       Sagostund med Sösdala bibliotek

·       Plantera blomsterfrö med Econova och Sösdala Församlings Barnverksamhet

·       Lokala föreningar på plats

Festligt avslut

Dagen kommer att avslutas med en fest på slottet där krögarna kommer duka upp grillbuffé och bandet Tenny och Jag kommer och underhåller. För de som önskar en lugnare kväll kommer det att finnas möjlighet till att enbart köpa mat på slottsverandan. Biljetter kan köpas på Frendo eller via https://events.magnetevents.com/Event/fest-pa-slottet-53633/

Tack till bygdens sponsorer

Ett stort TACK till alla som hjälpt oss att kunna sätta guldkant på Sösdaladagen!

Mellbygård, DUX, Svenska Fog, Hässlehem, Hälsoprofilen, Unos El, Optiheat, Backer, Vibo Bygg, Enermont Elteknik, NijoBygg, Liljeqvist bygg, Johansson mur och puts, Mister Lind AB, Mellersta Skånes Kraft, Liljeqvist Lådfabrik, Frendo; ICA Toppen, VIP Love Leo Frank, Gkraft Design, Atelje Viktoria, Pollytuft, Magnus Svensson i Sösdala och Tidningen Espresso

För mer information: www.sosdala.com

Sösdaladagen, Sofia Björk 0703559772

dagen@sosdala.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x