Espresso – Din lokala tidning
meretetillman 710x1065

Välkomna att prova på arbetslivet hos oss!

Året har onekligen rivstartat med vinterväder och ett snökaos som prövade oss och samhällets beredskap. Östra Göinge klarade sig efter omständigheterna bra men trafikkaoset på E22 ger ändå anledning till att fundera på hur sårbart vårt samhälle är vid svårt väder och hur vi bättre rustar oss. I skrivande stund har den allra mesta snön regnat bort och jag har sett både snödroppar och vintergäck i rabatterna så snart är den ändå här, våren.

Sedan våren 2023 har vi arbetat med att byta ut all gatubelysning till smarta och energisnåla LED lampor. Det är en investering som ger vinster ekonomiskt och miljömässigt. Våra beräkningar visar att en sänkning av våra driftskostnader med drygt en miljon kronor om året. Läs mer om det idag.

Idag berättar vi också om vårt kommunala feriearbete. En fin möjlighet för våra ungdomar i kommunen att få sin första kontakt med arbetsmarknaden och förhoppningsvis också få upp ögonen för vilka jobb det finns inom kommunen inför det stundande vuxenlivet. Ansökan är öppen nu och vi hoppas att många tar chansen att söka!

Merete Tillman
Kommundirektör

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x