Espresso – Din lokala tidning

Vårfest i Röetveds Missionshus

Lördagen den 25 maj kl. 18:00 är det dags för Missions-/Equmeniakyrkans årliga vårfest i Röetveds missionshus.

Vid årets vårfest kommer pastor Dan-Inge Olsson att hålla tal, sjunga, spela och leda allsång.
Dan-Inge är själv bördig från Sösdala. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och Teologiska högskolan i Stockholm och är sedan 2003 verksam som sångare, körledare, musiker och församlingspastor i Equmeniakyrkan.

Historisk byggnad
Missionshuset i Röetved är en historiskt intressant och välbevarad byggnad. Den uppfördes i början av 1900-talet av en Blåbandsförening som en mötesplats för nykterhetsrörelsen. Därefter tjänade byggnaden som en av traktens två skolor för att på 40-talet bli missionshus. Än idag ser det ut som från början. Det finns inget vatten indraget och toaletten består av ett utedass. Dock fick det ny färg härom året.

Nya värdar för festen
Missionskyrkans Röetvedskrets har fått nya ledare, Dan och Carina Rydsten och de står som värdar för vårfesten som är en riktig hemvändarfest.
Församlingen bjuder på kaffe, smörgåsar och kaka vid festen som brukar bli väldigt trevlig.

Det brukar vara fullt hus, runt 45-50 personer som kommer till vårfesten och den ämnar vi fortsätta med, säger Börje Andersson vid Knislinge missionskyrka och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Fotnot: Missionshuset ligger på Svenstorpsvägen i Röetved

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy