INGREDIENSER
2 små kycklingar, ca 600 g
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
persiljekvistar
3msk smör
Gräddsås:
1 msk vetemjöl
3 dl sky och vatten
1 dl grädde
2 tsk soja
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj och torka av kycklingarna. Stora kycklingar kan behöva klyvas.
Gnid insidan med hälften av saltet och peppar och lägg på ett par persiljekvistar. Bind upp så att lår och vinge pressas mot bröstet och persiljan hålls på plats.
Bryn kycklingen i smör till fin färg i en stekpanna. Krydda, lägg på lock och efterstek halvor i ca 15 min, hel kyckling ca 30 minuter. Testa med en provsticka. Köttsaften ska inte vara rosa. Ta upp kycklingen.
Servera med brynt småpotatis, gräddsås, inlagd gurka och svartvinbärsgele.
Gräddsås:
Vispa mjölet i stekpannan. Späd skyn med vatten till 3 dl sky och vatten. Koka några minuter och häll i grädden.
Koka upp på nytt. Smaka av och ge såsen extra färg med soja.