Espresso – Din lokala tidning
Image default

Vårkyckling

Vårkyckling

Johnny Billinger Vårkyckling Vårkyckling Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 små kycklingar, ca 600 g

2 tsk salt

2 krm vitpeppar

persiljekvistar

3msk smör

Gräddsås:

1 msk vetemjöl

3 dl sky och vatten

1 dl grädde

2 tsk soja

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj och torka av kycklingarna. Stora kycklingar kan behöva klyvas.

Gnid insidan med hälften av saltet och peppar och lägg på ett par persiljekvistar. Bind upp så att lår och vinge pressas mot bröstet och persiljan hålls på plats.

Bryn kycklingen i smör till fin färg i en stekpanna.  Krydda, lägg på lock och efterstek halvor i ca 15 min, hel kyckling ca 30 minuter. Testa med en provsticka. Köttsaften ska inte vara rosa. Ta upp kycklingen.

Servera med brynt småpotatis, gräddsås, inlagd gurka och svartvinbärsgele.

Gräddsås:

Vispa mjölet i stekpannan. Späd skyn med vatten till 3 dl sky och vatten. Koka några minuter och häll i grädden.

Koka upp på nytt. Smaka av och ge såsen extra färg med soja.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x