Espresso – Din lokala tidning
Arbetsplats Medvind

Världens bästa arbetsplats

SOCIALT FÖRETAG. Medvind i Glimåkra är ett socialt företag som under många år haft samarbeten och samverkan med Östra Göinge kommuns dagliga verksamhet. I våras utökades verksamheten med en grupp som kommer dagligen till Medvind med personal från kommunen.

Det goda samarbetet
Att samarbetet blev till, är tack vare att daglig verksamhet inte hade tillräckligt med arbetsuppdrag vid tiden då coronaviruset kom och Medvind behövde ha in fler arbetare till sina uppdrag. Det var så samarbetet och samverkan började, och trots den svåra pandemin så kom det något positivt från den.
Vi träffade Anna Holmberg, arbetsanpassare och Sara Persson som är verksamhetsledare i den dagliga verksamheten, samt Åse Mathisen Larsson som är VD på Medvind.
– Vi är väldigt nöjda och positiva över det samarbete med daglig verksamhet som vi har utvecklat utöver de upphandlade platserna. Det är en trygg arbetsplats med bra förutsättningar eftersom vi kan hålla långa avstånd mellan arbetsstationerna här i våra stora lokaler, säger Åse.

Varierade uppgifter
– Medvind är som vilken arbetsplats som helst då vi utför riktiga arbeten på uppdrag från andra företag. Visserligen anpassas arbetstiden och arbetsmomenten efter individerna och deras förmåga. Här sitter en grupp och packar, och de utför även prismärkning, packar kryddor och babyprodukter, fortsätter Anna att berätta.
– Just den här gruppen har arbetat en längre tid tillsammans och det är en genuin gemenskap de har. Alla har olika moment att utföra och det är ett glatt gäng som sitter här, inflikar Sara.

Nöjda medarbetare
Vi pratade med några medarbetare från den dagliga verksamheten och ställde frågan till dem: Trivs du här och vilka arbetsuppgifter har du?

Caroline, Medvind
– Jag trivs jättebra här, och jag trivs då jag gärna vill ha sällskap och det får jag här då vi sitter och arbetar och pratar om allt möjligt. Har arbetat här sedan Medvind startade. Jag har skiftande jobb, just nu packar jag, och sen tycker jag att det är roligt att packa babysakerna också.


Carsten, Medvind
– Jag trivs bra. Det jag jobbar med är att jag gör kartonger och sätter etiketter på dem, sen så kör jag truck och kör pallar på dem. Jag gör många olika saker här och jag hjälper de andra också. Sen sitter jag själv där borta och trivs bra med att arbeta ensam.

Leif, Daglig Verksamhet
– Jag trivs. Det jag gör är att jag sätter etiketter på öronskydden och det är rätt pilligt. Sen så tycker jag det är skoj att få prismärka och att få packa i lådorna också.

Jens, Daglig Verksamhet
– Jag trivs jättebra, och jag var också med från början när Medvind startade en gång, och här fungerar allting jättebra. Jag räknar öronpropparna och packar 24 stycken var gång i en liten påse.

Caroline, Carsten, Leif och Jens avslutar intervjun med att säga att de har världens bästa arbetsplats och tillägger att världens bästa chefer är Åse, Anna och Sara.

Text & foto: anita@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x