Espresso – Din lokala tidning

VÄSEN med Teater 23 – den sista familjeföreställningen i vår

Föreställningen Väsen börjar med att publiken leds in i ett tält. Där inne är det mjuk sammet, glänsande plast, ljusslingor, lampor. Rakt fram i mitten tronar Väsen, den fantastiska organismenen som ser ut som en kaktusliknande jättepumpa – en fantastisk konstruktion, som tagen ur en hollywoodsk science fictionfilm.

Väsen är en fin och empatisk berättelse och liknar på många sätt en klassisk saga för vår egen tid. Vi får möta Pojken som är på väg genom skogen till sin farmor, när han stöter på detta Väsen, som hindrar hans väg. Han blir litet rädd och också arg, men snart växer ett samförstånd fram mellan dem båda.

Publiken får också uppleva ett spännande möte med teaterkonstens alla möjligheter i form av scenografi, rekvisita, ljud och ljus. Föreställningen Väsen är en enkel men viktig historia där fantasi och konstnärligt skapande fått härligt fritt spelrum.

Ibland kanske det blir litet läskigt, men som alla klassiska sagor slutar allt lyckligt. Efter föreställningen bjuds alla barn att komma fram och bekanta sig med detta Väsen och leka i scenrummet där man kan skapa häftiga ljud- och ljusupplevelser.

Varmt välkomna!

Text: Cecilia Billing, Riksteatern Osby

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy