INGREDIENSER
Pajdeg:
100 g smör
100 g vetemjöl (1½dl)
2 msk kallt vatten.
Fyllning:
200 g grovriven västerbottenost
2 ägg
2 dl mjölk eller vispgrädde
Salt och nymalen peppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa,eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24-25 cm i diameter,ställ den i kylen en halvtimme. 3.
Värm ugnen till 200 grader.
Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda mitt ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. 5.
Fördela osten i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med blandad sallad.
ÖVRIGT
Nu är det dags för kräftor. Och jag vågar påstå att åtta gånger av tio serveras västerbottenpaj till kräftorna. Med andra ord en klassiker!