Espresso – Din lokala tidning
Image default

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Johnny Billinger Västerbottenpaj Västerbottenpaj Skriv ut
Portioner: 8-10
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Pajdeg:

100 g smör

100 g vetemjöl (1½dl)

2 msk kallt vatten.

Fyllning:

200 g grovriven västerbottenost

2 ägg

2 dl mjölk eller vispgrädde

Salt och nymalen peppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa,eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24-25 cm i diameter,ställ den i kylen en halvtimme. 3.

Värm ugnen till 200 grader.

Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda mitt ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. 5.

Fördela osten i pajskalet.

Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med blandad sallad.

ÖVRIGT

Nu är det dags för kräftor. Och jag vågar påstå att åtta gånger av tio serveras västerbottenpaj till kräftorna. Med andra ord en klassiker!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x