Espresso – Din lokala tidning

Vävdagar i Glimåkra 24-26 oktober

Efter den stora VÄVmässan, som anordnas runt om i Sverige vart tredje år av branschorganisationen Svenska Vävrådet, är VÄVDAGARNA i Glimåkra det i särklass största evenemanget.

Vävdagarna är ett trivsamt arrangemang att besöka även för dem som inte väver. Man tittar på utställningar, träffar vänner och tar en fika tillsammans. Kagans Buss sköter Skyttelbussen, som tar besökarna runt till de olika utställningarna.
Folkets Park, som hyser den färgstarka kommersiella delen med företag i vävbranschen, blev ganska snart för liten. Extra lokaler har används på olika håll i byn. I år blir det ishallens klubbrum vid Trollacenter – Glimåkras nya rekreationsområde, som tillkom i samband med arrangemanget av 10-mila förra sommaren.
Inspirerande textila utställningar blir det som vanligt på VävstolsMuseet och Glimåkra folkhögskola. Öppet hus hos Glimåkra Vävstugeförening och lotteri med vävda vinster.
Det är den ideella föreningen Svenska VävstolsMuseet som står som arrangör för hela evenemanget som i år genomförs för 35:e gången. Vävdagarna är grunden för all verksamhet på VävstolsMuseet, en ickekommersiell ideell förening med syfte att bevara och utveckla vårt textila kulturarv genom kursverksamhet på hög nivå samt en omfattande utställningsverksamhet med textil, konst och konsthantverk.
För Glimåkra med omnejd betyder de tre Vävdagarna en hel del lokalhyror, ett stort antal luncher, övernattningar och ökad försäljning i butikerna. Föreningslivet visar upp sig och tjänar en hacka på lotteri och dyl.
Välkommen till årets färgstarka och inspirerande fest!
Öppettider: Torsdag, fredag 10-17. Lördag 10-15.

Text: Lillemor Johansson
Foto: Alf Tjällskog

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy