Espresso – Din lokala tidning
anja horner

Vemodiga schlagers av Anja Horner från Osby

MUSIK. Anja Horner från Osby släpper EP:n Är det det här du kallar kärlek? Med jazzigt piano och vemod i rösten tolkar hon både Lasse Holm, Linda Bengtgtzig och Kikki Danielsson

Anja Horner från Osby är pianist, sångerska och låtskrivare, med en förkärlek för svenska texter och udda taktarter. På EP:n Är det det här du kallar kärlek? tolkar hon fem svenska schlagerhits, av artister som Kikki Danielsson, Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli.

VEMODIGA TOLKNINGAR

Med singer-songwriter-utbildningar i bagaget och en pågående psykologutbildning är Anja expert på att frammana känslostämningar med hjälp av text och musik. Texterna i de fem schlagerlåtarna är intakta – men där slutar också likheterna.

Låtarna har gått från festliga schlagerdängor till intima och vemodiga kärlekshistorier, ackompanjerade av Anjas fantasifulla pianospel och med en harmonik och ett rytmspråk som flirtar med den moderna jazzen.

Musiken är live-inspelad, vilket innebär att hela låtarna spelats in i en enda tagning. Piano och sång framförs dessutom tillsammans, vilket skapar en organisk och levande känsla, där dynamiken och samspelet mellan de två instrumenten får stort utrymme.

PIANO OCH SÅNG

– Piano och sång har alltid hört samman för mig, de är mer som ett instrument tillsammans än som två separata – så att spela in dem samtidigt kändes naturligt. Jag gillar också den levande känsla som skapas, man ska gärna känna att jag sitter i rummet, säger Anja.

EP:n Är det det här du kallar kärlek? släpptes den 18 januari 2024 och samma kväll gav Anja en releasespelning på Scalateatern i Stockholm.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x