Espresso – Din lokala tidning

Vi söker fler vardagshjältar

Just nu söker vi deltidsbrandmän till våra stationer i Älmhult och Liatorp.

Ta chansen att bli en av oss och göra en viktig insats för samhället.

Att vara deltidsbrandman innebär att du har regelbunden beredskap sju dagar i månaden. Under de dagarna ska du kunna nås dygnet runt med hjälp av en personsökare. Du ska också vara på plats på stationen inom fem minuter i Älmhult, alternativt åtta minuter i Liatorp.

– Kraven vi ställer på våra deltidsbrandmän är att du ska vara 18 år, frisk med god kondition, berättar räddningschef Lars Nilsson. Du måste ha en genuin vilja att vilja hjälpa andra då vi ofta möter människor i svåra situationer. Du får som anställd en utbildning både internt och på en räddningsskola. Plus att du hamnar i ett arbetslag som du följer.

Vi tog chansen

Christel, Elin och Thomas har alla tre valt att bli deltidsbrandmän. Samtliga menar att det i första hand var för att kunna göra en insats och hjälpa människor.

Alla tre jobbar till vardags på Älmhults kommun, IKEA och MSE Engineering och tycker att det fungerar bra att kombinera. I samtliga fall är arbetsgivaren positivt inställd till att det finns en brandman i organisationen. Förutom möjligheten att hjälpa till, så tycker de tre vardagshjältarna att jobbet är lärorikt med en härlig kamratanda.

Vill du veta mer?

Kontakta Staffan Hård på telefon: 0476-550 91

Mer information och blankett för intresseanmälan finns på almhult.se

Sök på Räddningstjänsten

Trygga julen

Nu är det adventstider och julen närmar sig. Det är mysigt med levande ljus, men glöm inte att blåsa ut dem innan ni lägger er eller lämnar rummet. Varje år inträffar flera onödiga bostadsbränder i hela landet. Framför allt under december och januari. Det gör tiden runt jul och nyår till den mest branddrabbade perioden under året. Den absolut vanligaste orsaken är levande ljus.

Brandvarnare

Tryck in testknappen på din brandvarnare för att se så den fungerar. Om den är äldre än 10 år, så bör den bytas ut. Byt batterier nu innan våra hus fylls med ljus.

Koll på ljusen

Se till att ljusen står stadigt i ljusstaken.

Använd inte bomull eller mossa som dekoration.

Sätt inga ljus på TV:n eller i närheten av gardin.

Använd inte levande ljus i granen.

/ Lars Nilsson

Räddningschef Älmhults kommun

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x