Espresso – Din lokala tidning
Image default

Vichyssoise Soppa

Vichyssoise Soppa

Johnny Billinger Vichyssoise Soppa Vichyssoise Soppa Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 gul lök

2 purjolökar i strimlor

4 stora potatisar i skivor

1 msk smör

6 dl grönsaksbuljong

4 dl mjölk

1 dl grädde

salt och peppar

Till serveringen:

1 dl crème fraiche

0,5 dl gräslök eller persilja hackad

0,5 dl rostade pinjenötter

olivolja

SÅ HÄR GÖR DU

Fräs lök, purjolök och potatis tillsammans med smöret.

Tillsätt mjölk och buljong. Sjud utan lock till dess potatisen mjuknat, ca 15 min.

Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna. K

ör soppan ordentligt slät med en mixerstav eller matberedare.

Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.

Häll upp i skålar och lägg en klick crème fraiche, ringla en god olivolja runt.

Strö över hackad persilja eller gräslök och rostade pinjenötter.

ÖVRIGT

Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x