INGREDIENSER
600 g vildsvinsfärs
2 ägg
1 dl grädde
3 kokta pressade potatisar
1 stor finhackad gul lök
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
Sås
Kantareller el. trattkantareller
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
soja
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda ingredienserna till färsen. Smeten skall ej vara för lös!
Smält smör i en stekpanna och forma biffarna ca. 2-3 cm tjocka. Stek tills biffarna är gyllenbruna på båda sidorna. Krydda med extra salt o peppar.
Smält smöret till såsen i en liten kastrull.
Fräs svampen tills det ”knäpper” i den. Pudra över mjöl, rör om och häll över grädden.
Tillsätt kryddor och soja låt såsen koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda ett par minuter.
Servera biffarna med sås, kokt eller stekt potatis, rårörda lingon och ättiksgurka.
Till detta kan man gärna dricka ett kraftigare rödvin eller en god öl.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Åke i Ekeshult.