Espresso – Din lokala tidning
Image default

Vildsvinsbiffar á la Ekeshult

vildsvinsbiffar,ekeshult

Vildsvinsbiffar á la Ekeshult

Johnny Billinger Vildsvinsbiffar á la Ekeshult Vildsvinsbiffar á la Ekeshult Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g vildsvinsfärs

2 ägg

1 dl grädde

3 kokta pressade potatisar

1 stor finhackad gul lök

salt

malen vitpeppar

smör till stekning

Sås

Kantareller el. trattkantareller

1 msk smör

1 msk vetemjöl

3 dl matlagningsgrädde

salt

vitpeppar

soja

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda ingredienserna till färsen. Smeten skall ej vara för lös!

Smält smör i en stekpanna och forma biffarna ca. 2-3 cm tjocka. Stek tills biffarna är gyllenbruna på båda sidorna. Krydda med extra salt o peppar.

Smält smöret till såsen i en liten kastrull.

Fräs svampen tills det ”knäpper” i den. Pudra över mjöl, rör om och häll över grädden.

Tillsätt kryddor och soja låt såsen koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda ett par minuter.

Servera biffarna med sås, kokt eller stekt potatis, rårörda lingon och ättiksgurka.

Till detta kan man gärna dricka ett kraftigare rödvin eller en god öl.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Åke i Ekeshult.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x