INGREDIENSER
5 hg viltfärs
2 ½ hg fläskfärs
6 enbär krossade
salt och peppar
8 skivor hamburgerbröd
½ aubergine grovt skivad
½ zuccini grovt skivad
1 gul lök grovt skivad
1 stor tomat grovt skivad
olivolja
majonnäs
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda viltfärs, fläskfärs och de krossade enbären. Tillsätt salt och peppar.
Forma till 4 runda bollar, platta till dem till hamburgare.
Lägg burgarna på grillen eller grillpannan tillsammans med grönsakerna som vänts i olivolja, salt och peppar.
Lyft av köttet och grönsaker och vänd brödet några minuter på grillen.
Montera hamburgarna med ingridenserna, högst upp en klick majonäs, och en brödskiva.
Servera med bakad potatis eller pommes frites.
ÖVRIGT
Tips! Ett kraft rött vin typ Côtes du Rhône passar fint till denna rätt. Ropen skalla, ät mera viltkött! Ren, hare, älg, rådjur, vildsvin, ripa – skogen är full av strövande delikatesser. Men strunta i räv och grävling. Nu innehåller ju inte viltkött så mycket fett så vi tillsätter lite fläskfärs när vi grillar dessa hamburgare, annars är risken att de blir lite torra. Prova dessa burgare, grymt goda. /Bo Martinsson