Espresso – Din lokala tidning
Hemlagad hamburgare

Viltburgare med grillade grönsaker

MAT. Ropen skalla, ät mera viltkött! Ren, hare, älg, rådjur, vildsvin, ripa – skogen är full av strövande delikatesser. Men strunta i räv och grävling. Nu innehåller ju inte viltkött så mycket fett så vi tillsätter lite fläskfärs när vi grillar dessa hamburgare, annars är risken att de blir lite torra. Prova dessa burgare, grymt goda.

Ingredienser till 4 personer:

5 hg viltfärs
2 ½ hg fläskfärs
6 enbär krossade
salt och peppar
8 skivor hamburgerbröd
½ aubergine grovt skivad
½ zuccini grovt skivad
1 gul lök grovt skivad
1 stor tomat grovt skivad
olivolja
majonnäs

  1. Blanda viltfärs, fläskfärs och de krossade enbären. Tillsätt salt och peppar. Forma till 4 runda bollar, platta till dem till hamburgare.
  2. Lägg burgarna på grillen eller grillpannan tillsammans med grönsakerna som vänts i olivolja, salt och peppar.
  3. Lyft av köttet och grönsaker och vänd brödet några minuter på grillen.
  4. Montera hamburgarna med ingridenserna, högst upp en klick majonäs, och en brödskiva.

Servera med bakad potatis eller pommes frites.

Tips! Ett kraft rött vin typ Côtes du Rhône passar fint till denna rätt.

Text: Bo Martinsson, Husmanskostens Vänner

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy