Espresso – Din lokala tidning
gyllene g 3 22

Vinslövs Värdshus tog emot Den gyllene Gaffeln

Den trogne läsaren av Espresso är väl förtrogen med Husmanskostens vänner, ett sällskap som har som övergripande syfte att värna den svenska husmanskosten och i synnerhet den skånska. Vi skriver som bekant regelbundet recept samt om Ädla drycker i denna tidning.

Förutom för vårt stipendium för blivande kockar är vi kanske främst kända för allmänheten för att årligen delar ut den Gyllene Gaffeln för att uppmuntra och stödja lunchrestauranger som ofta serverar bra och vällagad husmanskost. 

En smakpanel bestående av fyra av sällskapets medlemmar åker under året runt och provar och bedömer luncher mm på ett antal nominerade restauranger inom vårt verksamhetsområde (Östra Göinge, Bromölla, Hässleholm samt Kristianstads kommuner) och gör sedan ett slutgiltigt val där ett antal olika kriterier vägs samman.

Den 12 januari delades 2022 års Gyllene Gaffel ut och den förärades mycket välförtjänt Vinslövs Värdshus, där ägarparet Staffan och Cecilia Ängsäter blev minst sagt glatt överraskade av utmärkelsen. Motiveringen lyder: ”för mycket god tillagning av traditionsenlig husmanskost och bra service i trivsam miljö”. Vi gratulerar Cecilia och Staffan med personal, som lagt mycken möda, tid och kraft på att återskapa Vinslövs Värdshus som en attraktiv samlingspunkt med fokus på god och vällagad husmanskost, personlig service och hemkänsla.

För Husmanskostens Vänner,

Bengt Arne Larsson,
Ordförande

Foto: Sune Malm

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x