Espresso – Din lokala tidning
bild 3

Vinterkyla, underhudsfett och många skratt – hundtankar med Susanne Lundkvist & Betty

HUNDTANKAR. Jag tror aldrig att jag längtat efter våren så mycket som i år, sa matte medan snön yrde runt knutarna. Själv längtar jag jämt efter värmen. Att krypa in under täcket på husse eller matte är det bästa som finns.

– Vi får installera en kamin till nästa höst! säger Matte. Äsch vi kan inte köpa kamin bara för att hunden är frusen!! Men det tycker matte visst att man kan göra. Men jag tror det beror på att hon själv vill ha en. Äsch, du kan väl ta en filt extra om du fryser säger husse. Du fryser nog inte så lätt, du har ju bra ”underhudsfett”. Då tittar matte så där irriterat på honom, så som hon brukar titta när jag inte vill gå ut i snön och bajsa utan lägger en liten korv på golvet i hallen i stället. Men ofta tycker dom likadant. Som häromdagen när dom såg en tavla av en ståtlig Tax. Ååå sa matte, den kan vi väl beställa! Jo det tyckte husse också och när vi fick den blev dom så nöjda!

Mannen som gjort tavlan (Daniel Thornell Orrenvade) gör alla sorters fototavlor och husse planer på att köpa en som liknar Hjördis. Han blev så uppspelt så nästa ide var att göra en fototapet på alla deras djur dom haft. Då blev matte orolig och hotade med att måla över hela tapeten.

Husse blir alltid lika orolig när matte hotar med att måla eller tapetsera för enligt honom ser det ut som om en 3 åring hade gjort det. Han är liksom inte känd för att vara finkänslig. Nåja i denna familjen är det mer ”snack” än ”verkstad”. Vi är i alla fall överens om att tavlan är jättefin!

Det tyckte även Kerstin, Kalle, Magnus och Peter som var här för att öva på buskismanuset som matte skrivit på i ett års tid. Å vad dom skrattade och pratade!

Jag fick inte en syl i vädret. Men när dom började prata om speldagar i April blev jag lite orolig, jag vill att matte ska vara hos mig hela tiden. Till slut tyckte jag att dom andra kunde åka hem så då hämtade jag mitt älskade gosedjur, min rosa Tax, så dom skulle förstå att jag ville ha matte för mig själv. När dom sagt hej då så gick jag direkt in i sovrummet med min Tax och hoppade upp I sängen.

Då kom matte och Hjördis också och lade sig och allt var som vanligt igen. Husse somnade som vanligt i soffan. Där låg jag under det varma täcket och hörde hur matte och Hjördis snarkade i kapp.

Ha en härlig dag, så ses vi snart igen.

BETTY OCH SUSANNE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x