Espresso – Din lokala tidning
Image default

Vitkålsstuvning med stekt fläsk

vitkålsstuvning

Pepparrotskött

Johnny Billinger Vitkålsstuvning med stekt fläsk Vitkålsstuvning med stekt fläsk Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 g vitkålshuvud
2 dl creme fraise
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
300 g rimmat fläsk

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj och strimla ½ litet vitkålshuvud (ca 500g). Koka strimlorna i lättsaltat vatten cirka 5 min. Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull och rör ner 2 dl Crème Fraiche. Koka upp. Rör ner vitkålen. Smaka av med 1 krm svartpeppar och 1 tsk salt och 1 dl hackad persilja. Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk (ca 400 g).
En grov brödskiva och en kall pilsner är gott till.

ÖVRIGT

Fläsk är gott, låt oss slå fast det med en gång. Behandla det med kärlek och omsorg. Undvik att köpa det färdigskivat, utan köp en bit och skiva själv, det blir godare och bättre, dessutom får man själv bestämma tjockleken på skivorna!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x