INGREDIENSER
4 salta sillfiléer (urvattnade)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil, 1 dl crème fraiche, 0,5 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark senap
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda ihop pressad vitlök med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap
Lägg ner små bitar av salt sill.
Servera gärna den krämiga vitlökssillen med färska örter.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Gör en hemlagad, härlig vitlökssill på bara några minuter. Prova gärna vitlökssillen som förrätt till äppelfläsket. Servera gärna sillen med skånsk kavring, eller annat mörkt bröd. Ett svalt ljust öl passar utmärkt till. Kanske även en “liten immig kryddad sak”, varför inte Skåne Aqvavit!