Espresso – Din lokala tidning
dsc2395

Wahls Trio i Folkans Bistro

I helgen åker Folkets Hus Älmhult till Jazzfesten i Umeå för att ta emot utmärkelsen Årets Jazzklubb.
Torsdagens besök av Wahls Trio i Folkans bistro visade att priset är välförtjänt.

Trion som består av Arild Wahl, Jesper Söderqvist och Vilhelm Bromander är en lekfull samling skickliga musiker, där motorn och upphovsmannen bakom låtarna är batteristen Arild Wahl. Musiken är lekfull och skiftar i stämning, skickligt framförd med stor närvaro och spelglädje. Både titlar och musikaliska teman tar oss på en resa från New York till Shanghai, via gnisslande tåg till ett somrigt Malmö.

dsc2298
Arild Wahl – trummor

– Jag gillar att gå på konstmuseum, titta på de fina tavlorna och nynna fram låtar som jag spelar in på telefonen. Sedan tar jag till de här fantastiska musikerna som spelar dem med mig, säger Arild Wahl inför Nittonde Gatan, som andas en frisk fläkt av New York genom lilla Älmhult.

Det är lite mer än ett år sedan Folkets Hus invigde sin nya scen i Bistron (Jenny Nilsson, 15 april 2021).

– När vi renoverade folkets hus och planerade för en Jazzscen var detta precis vad jag såg framför mig, summerade Magnus Thuvesson innan publiken klappade in trion för ett välförtjänt och välspelat extranummer.

dsc2490
Vilhelm Bromander – kontrabas
dsc2471
Jesper Söderqvist – vibrafon

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x