INGREDIENSER
350 – 400 g kalvfärs
4 äggulor, 3 dl vispgrädde
Salt, nymalen vitpeppar
En bit färskt kantfritt vitt bröd, finmalet i matberedare
Smör till stekning
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda färsen med salt och låt den stå kallt minst en timme.
Tillsätt äggulor och grädde i färsen, krydda med salt och nymalen vitpeppar. Blanda väl men inte för mycket.
Provstek en bit färs och smaka av kryddningen. En dåligt kryddad Wallenbergare blir intetsägande.
Forma pannbiffsliknande biffar, vänd dem i brödet och stek i smör på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna på båda sidor, 4-5 minuter på varje sida.
Servera med potatispuré, rårörda lingon, och smörfrästa ärtor, eventuellt uppblandade med lite skurna sockerärtor.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Det sägs att häradshövding Wallenberg hade magont. Denna hackebiff var kanske inte hälsokost, men god. Den lena gräddrätten var kanske inte heller världens bästa när man hade magproblem. Namnet Wallenbergare kommer möjligen istället av det rika innehållet.