Espresso – Din lokala tidning
Win win Hässleholm

Win Win Hässleholm

Plattform för lokalt företagande

NÄRINGSLIV. Det sägs att nöden är lösningarnas moder, och även om 2020 varit tufft för många så har en del goda idéer kläckts under coronakrisen.
Win Win Hässleholm, en Facebookgrupp som startades för att stötta lokala företag, har på kort tid blivit en superlokal plattform som kopplar samman entreprenörer och dem som behöver deras tjänster.

Innan jul intervjuade vi Ingela Hansson från Hässleholm med anledning av hennes engagemang för de hemlösa. Hon är även mamma till facebookgruppen Win Win Hässleholm.
– Jag såg att företagare hade det tufft, och tänkte att nu måste vi göra något. Det har slagit väldigt bra ut, säger Ingela om gruppen som i skrivande stund har över 4600 medlemmar.

Nöjda företagare

Bland inläggen finner vi allt från erbjudanden om ansiktsbehandlingar och dagens lunch, till användare som vill ha tips om hantverkare eller flyttfirma. Någon frågar om kontaktuppgifter för att hyra bastuflotte vid Finjasjön och får snabbt svar.
– Vi får in många fina ord från företagare som säger att de har blivit hjälpta av gruppen. Med så många medlemmar på kort tid har det blivit mycket att hålla reda på, säger Ingela som har fått hjälp i administratörsrollen av sin granne Madde Fridvall, som också är engagerad i Hemlösa i Hässleholm.

Kristianstadgrupp inspirerade

Idén till gruppen lånade hon från sin bekant Per Hiller som driver gruppen Win Win Kristianstad.
– Vi är gamla parhästar från Missing People, säger Ingela vars ideella engagemang verkar sakna gränser.
– Jag funkar så. Ser jag att något behöver göras så måste jag göra något, skrattar hon.
Hässleholmsgruppen har i dag gått om Kristianstadgruppen i antal medlemmar, och Ingela tror själv att den stora uppslutningen har bidragit till ett bättre företagsklimat.
– Vi fick genomslag direkt, fick med oss några företag som bjöd in sina vänner. Och sedan har det bara växt. Jag är övertygad om att det har hjälpt många att hålla näsan över ytan.

Kräver regler

Som administratör gäller det såklart att sätta upp vissa regler för att hålla syftet med gruppen intakt. Till exempel är det bara registrerade företag som får lov att göra inlägg, för att inte stimulera svartarbete.
– Dessutom så plockar vi bort inlägg som inte är lämpliga. Och vi är noga med att det ska gälla Hässleholms kommun. Vill man ha samma möjlighet i grannkommunerna så får man starta sin egen grupp!

Text: Erik@espressomedia.se
Foto: Privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x