Espresso – Din lokala tidning
dsc00848

Wizex firar 50 år med konserter i Osby

MUSIK. För sex år sen träffades originalmedlemmarna och gjorde ett bejublat framträdande inför över 3000 besökare vid Osbysjön. Det var tänkt som en engångshändelse där överskottet, en kvarts miljon, skänktes till Osby Musikskola. Men allt kan ju som bekant förändras.
skarmavbild 2022 11 25 kl. 08.29.25

Wizex firar nästa år sitt 50 års jubileum. Något som över 100.000 fans över hela landet uppmärksammat via sociala medier och därför föreslagit jubileumskonserter. Originalmedlemmarna Kikki Danielsson, Mats Nilsson, Tommy Stjernfeldt, Tommy Karlsson och Jerker ”Gurkan” Nilsson är nu i full gång med planering inför minst tre konserter på Kulturhuset Borgen i Osby.

– Svårt att veta om intresset finns kvar, menar Mats. Men vi hoppas på att få genomföra tre föreställningar. Blir det fler så är det en bonus.

ULF ELFWING LEDER KVÄLLEN
ulf

I början på december släpps biljetterna till en 70-tals nostalgitripp på Kulturhuset Borgen. Det blir en jubileumshelg 14-16 april med tre föreställningar inbokade. Ytterligare tre finns med ifall intresset skulle göra det möjligt. Förutom alla härliga hits genom åren så ramas allt in med både minnen och anekdoter. Den person som lotsar oss igenom 70-talet är ingen mindre än Ulf ”Mr Svensktoppen” Elfwing.

VAD HÄNDE EGENTLIGEN?

Vid en spelning korsade Wizex väg med världens största rockband. Vad hände efter dansen?

Varför fick Bosse ”Nygammalt” Larsson ett utbrott innan inspelningen av programmet?

Dramatiken kring Melodifestivalen 1978

Berättelsen om Aftonbladets pris, Rockbjörnen

Om varför folkparkerna bojkottade Wizex

Wizex avslöjar vilken klassisk svensk hitlåt de erbjöds – men tackade nej till.

Ulf Elfwing ger dig hela historien.

JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x